Grilēts tunzivs steiks

4 1

Sastāvdaļas

  • 6 tunzivs steiki
  • 3 šalotes sīpoli
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 2 gl vistas buljona
  • 1 gl saulespuķu eļļas
  • 1 gl svaigi spiestas sarkano greipfrūtu sulas
  • 1 gl svaigi spiestas apelsīnu sulas
  • ¾ gl sausā baltvīna
  • ½ gl plānās šķēlītēs sagriezta svaiga ingvera
  • ½ gl svaigi spiestas citrona sulas
  • 4 ēdamk. vasabi pastas
  • 3 ēdamk. gaišās sojas mērces
  • Malti melnie pipari
  • Sāls

Pagatavošana

50 min.
  1. Sakarsētā eļļā apcep sagrieztus šalotes sīpolus un ķiploku. Pievieno greipfrūtu, apelsīnu un citronu sulu, kā arī vīnu, sojas mērci un buljonu. Vāra aptuveni 40 min., līdz šķidrums kļūst viegli sīrupains. Caur smalku sietu no iztvaicētās mērces izspiež šķidrumu un sablenderē, pievienojot ¾ gl eļļas. Tunča steikus ieziež ar eļļu un pārkaisa ar pipariem un sāli. Tunci grilē aptuveni 6 min., līdz zivs ir gandrīz gatava. Zivi pasniedz kopā ar vasabi pastu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni