Mājās gatavoti zefīri

4 1

Sastāvdaļas

  • Pus glāze karsts ūdens
  • 2 gl cukurs
  • Pus glāze auksts ūdens
  • 3 ēd.k. želatīns
  • 2 olu baltumi
  • Pus tējk. sāls
  • 1 gl pūdercukurs
  • Pus glāze kartupeļu ciete

Pagatavošana

40 min.
  1. ūdens vietā var ņemt sulu, vēlams skābena
    ūdens vietā var ņemt sulu, vēlams skābena
  2. 20x30 lielā traukā/cepešpannā izklāj cepampapīru (es taisīju plastmasa traukā, tad cepampapīru nevajag)
  3. Pūdercukuru un kartupeļu cieti sajauc bļodā un plānā kārtā ieber veidnē.
     Pūdercukuru un kartupeļu cieti sajauc bļodā un plānā kārtā...
  4. no cukura un ūdens/sīrupa katliņā uzvāra "sīrupu" un 10 minūtes karsē NEmaisot.
  5. Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj uzbriest.
  6. Sīrupu noceļ no uguns, iemaisa uzbriedināto želatīnu un maisa līdz izkūst.
    Sīrupu noceļ no uguns, iemaisa uzbriedināto želatīnu un mais...
  7. Ar mikseri sakuļ olu baltumus putās, pievieno sīrupu masu (,kurā iepriekš iejaukts želatīns) kuļ 20 minūtes.
    Ar mikseri sakuļ olu baltumus putās, pievieno sīrupu masu (,...
  8. Ielej veidnē atstāj 4h
  9. Tad ar karstu, bet sausu nazi sagriež 4x4 kvadrātiņos (es izvēlējos spiest no formiņām) un apviļā pūdercukurā un kartupeļu cietē no visām pusēm, lai nebūtu lipīgs.
    Tad ar karstu, bet sausu nazi sagriež 4x4 kvadrātiņos (es iz...

Komentāri

Kristine 2012. gada 28. jūlijs 20:09
viegli pagatavot,jo loti labi paskaidrots
kristians 2012. gada 18. jūlijs 17:19
un bez kartupelu cietes ari
kristians 2012. gada 18. jūlijs 17:17
a ar citu zelantinu var iztikt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti