Laša klaipiņš

3 1

Sastāvdaļas

  • 500 g laša filejas bez ādas
  • 200 g žāvēta laša
  • 250 g svaiga krējuma
  • 250 g putukrējuma
  • 30 g grauzdētu pistāciju
  • 1 ola
  • 1 ēdamk. svaiga laima miziņa
  • 2 ēdamk. laima sulas
  • Citronmētra
  • Maltie pipari
  • Sāls

Pagatavošana

120 min.
  1. Laša fileju sagriež kubiņos, sajauc ar sāli, pipariem, laima sulu un ļauj 1 h ievilkties. Taisnstūra formu ietauko un izklāj ar žāvēta laša šķēlītēm. Laša fileju sablenderē, pievienojot olu, tad krējumu un putukrējumu. Šo pildījumu izberž caur sietu, pievieno sāli, laima miziņu un pistācijas. To visu lej formā un izlīdzina. Formu apsedz un liek katlā ūdenī vārīties 40 min., 175°C. Tad atdzesē un pasniedz nākamajā dienā, sagriežot šķēlēs, rotātu ar citronmētras lapiņām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni