Akmeņasaris sezama mērcē

4 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 1.6 kg akmeņasara
  • 1 citrons
  • 2 ķiploku daiviņas
  • 125 g sezama pasta
  • 3 ēdamk. pilnpiena jogurta
  • 4 ēdamk. granātābola sēklu
  • 1 tējk. baltvīna etiķis
  • 1 /2 tējk. ķimeņu
  • Pētersīļi
  • Pipari
  • Sāls
  • Folija

Pagatavošana

90 min.
  1. Noskalo, nosusina iztīrītu zivi, to no abām pusēm iegriež 2-3 gaļīgākajās vietās. Ierīvē zivi no abām pusēm ar sakultu olīveļļu un citrona sulu, pārkaisa ar sāli un pipariem.
  2. Zivi liek ar foliju izklātā pannā, aplej ar citrona – olīveļļas maisījumu. Cep 30 min., 175°C, līdz zivs gaļa viegli atdalās no asakām. Zivi pārklāj ar foliju un ļauj atdzist 30 min. Sajauc sezama pastu, citrona sulu, etiķi, jogurtu, saspiestu ķiploku, 50 ml ūdens, ķimenes, sāli un piparus. Sagatavotu mērci atdzesē 15 min. Zivij noņem ādu, spuras un izņem asakas. Tad pārlej ar mērci, dekorē ar pētersīļa lapiņām, granātābola sēkliņām un citronu. Pirms pasniegšanas ļauj 15 min ievilkties. Pasniedz ar gurķu un tomātu salātiem, svaigi ceptu grauzdiņu maizi.

Komentāri

zuze 2010. gada 7. augusts 17:24
O, sitam jabut riktigi labam!!!!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni