Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Biezpiena kūka ar žāvētiem augļiem

2010. gada 11. jūnijs
Foto: Gunta
Pagatavošana
80 min
1. Izsijā miltus, pievieno 200 g gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu, 50 ml saldo krējumu, 100 g cukuru. 3 olām atdala dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus pievieno mīklai. Kārtīgi sajauc visu kopā, mīklu ietin pārtikas plēvē, liek ledusskapī uz 30 min.
2. Žāvētiem augļiem (aprikozes sagriež mazākos gabaliņos) pārlej rumu. Biezpienu sakuļ ar 100 g cukura, 150 ml saldo krējumu, 3 olām, 50 g sviesta, vaniļas cukuru, kartupeļu cieti. Beigās pievieno žāvētos augļus kopā ar rumu, vēlreiz samaisa.
3. Atveramu formu iesmērē ar taukvielām, mīklu liek formā, veidojot maliņas. Lej pildījumu un liek cepeškrāsnī 180 C uz 30- 40 min.
4. Sakuļ 3 olu baltumus ar 50 g cukura, izliek uz kūkas, cep vēl 15 min.
Foto: Gunta
5. Atdzesē cepeškrāsnī.
6. Lai labi garšo!
Uz augšu