Biezpiena kūka ar žāvētiem augļiem

4 1

Sastāvdaļas

  • 300 g miltu
  • 200 ml saldā krējuma 10%
  • 6 olas
  • 1 ēd. k. ar kaudzi kartupeļu cietes
  • 250 g cukura
  • 250 g sviesta
  • 750 g pilnpiena biezpiena
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • 50 ml ruma (vai konjaas)
  • 50 g žāvētu aprikožu
  • 50 g žāvētu ķiršu

Pagatavošana

80 min.
  1. Izsijā miltus, pievieno 200 g gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu, 50 ml saldo krējumu, 100 g cukuru. 3 olām atdala dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus pievieno mīklai. Kārtīgi sajauc visu kopā, mīklu ietin pārtikas plēvē, liek ledusskapī uz 30 min.
  2. Žāvētiem augļiem (aprikozes sagriež mazākos gabaliņos) pārlej rumu. Biezpienu sakuļ ar 100 g cukura, 150 ml saldo krējumu, 3 olām, 50 g sviesta, vaniļas cukuru, kartupeļu cieti. Beigās pievieno žāvētos augļus kopā ar rumu, vēlreiz samaisa.
  3. Atveramu formu iesmērē ar taukvielām, mīklu liek formā, veidojot maliņas. Lej pildījumu un liek cepeškrāsnī 180 C uz 30- 40 min.
  4. Sakuļ 3 olu baltumus ar 50 g cukura, izliek uz kūkas, cep vēl 15 min.
    Sakuļ 3 olu baltumus ar 50 g cukura, izliek uz kūkas, cep vē...
  5. Atdzesē cepeškrāsnī.
  6. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Dace 2014. gada 22. jūlijs 19:38
Cik lielam jābūt kūkas formas diametram?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize