Franču šokolādes kūka (bez miltiem)

4 1

Sastāvdaļas

  • 200 g šokolādes (45-50% kakao)
  • 200 g sviesta
  • 220 g cukura
  • 4 olas (atdalītas)

Pagatavošana

60 min.
  1. Karsē krāsni līdz 180 grādiem
  2. Apmēra 23 cm cepamā trauka apakū pārklāj ar cepampapīru un ietauko trauku
  3. Salauž šokolādi mazos gabaliņos un izkausē kopā ar sviestu karsta ūdens peldē
  4. Olu dzeltenumus sakuļ kopā ar pusi no cukura
  5. Pievienot šokolādes un sviesta masai
  6. Olu baltumus kuļ ar elektrisko mikseri. Pievieno palikušo cukuru un kuļ baltumus līdz tie ir stingrās putās.
  7. Pievieno šokolādes masai
  8. Cep 175-180 grādos apmēram 40 minūtes. (var pārbaudīt ar sausu kociņu, vai nepielīp.)
  9. Ņemt vērā, ka kūka ir diezgan lipīga un ieteicams izmantot nazi, lai atdalītu no cepampapīra
  10. var pasniegt kopā ar putotu saldo krējumu un pārkaisīt ar kakao vai pūdercukuru

Komentāri

Ieva 2013. gada 12. februāris 10:57
Noteikti iesaku mazāk cukura, kādus 120g, jo arī šokolāde jau ir visnotaļ salda.
Jāsaka gan, ka izcept man tā arī neizdevās, nedaudz miltu tomēr prasījās.
Ilze 2010. gada 13. jūnijs 01:58
Kūkas īstais nosaukums ir Boserup šokolādes kūka (Boserup - pavārs, kas izgudroja šo recepti).
Mūsu kafejnīcā šī kūka ir pastāvīgā piedāvājumā. Ieteikums - ja mīklu gatavo no pasterizētām olām, tad apmēram vienu trešo daļu atstāj neceptu, bet pārklāj pāri izceptai, atdzesētai kūkai. Ja netiek lietotas pasterizētas olas, tad šo variantu neiesaku.
Garšo tiešām fantastiski.
Agatiuss 2010. gada 9. maijs 14:26
Iesaku nevis cept 175-180 grādos bet 150-160 un nepievienot tik daudz cukura. Tad viņa sanāk tāda patīkami rūktena un kopā ar saldējumu garšo vienkārši fantastiski. ;)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize