kabaču sautējums

2010. gada 10. marts
Foto: jurka
Pagatavošana
50 min
1. Viegli pagatavojams ēdiens, kas ir garšīgs.
Foto: jurka
2. Visupirms sakapājam sīpolus un liekam tos katlā, kur ir uzkarsēta eļļa, eļļa jālej tik daudz, lai tiktu pārklāt kastroļa dibens. Sīpolus tur apcepam līdz tie paliek zeltaini.
Foto: jurka
3. Pie sīpoliem pacepināties liekam strēmelītēs sagrieztu gaļu, es šoreiz izvēlējos cūklopa karbonādi, jo tad gaļa ir ātri gatava. Arī apcepam līdz paliek gaļa pavisam gaiša un tad apkaisām ar kariju. Tālāk liekam klāt sarīvētos burkānus un visu pāris minūtes pacepinām uz lielas uguns un regulāri apmaisām.
4. Tālāk liekam klāt kubiciņos sagriezto kabaci un pašus beidzamos piemetam klāt tomātus. Tagad arī ir laiks pielikt sāli un piparus. Visu apmaisām un atstājam uz lēnas uguns uz kādām 30-40 min pa vidam vienu vai divas reizes apmaisot.
Foto: jurka
5. Un reku šeku ir gatavs - klāt krējumu un mazliet zaļumus un var ēst nost. Veģetārieši var arī taisīt, tikai izņemot no pozīcijām gaļu.
Foto: jurka
Uz augšu