Pildītās kartupeļu pankūkas

5 1

Sastāvdaļas

  • Malta cūkgaļa - šoreiz izvēlējos cūku, jo viņai mazāk termisko apstrādi prasās
  • Sāls
  • Pipari
  • Neliels sīpols
  • Kartupeļi
  • Eļļa cepšanai
  • *ja gaļa ledusskapī ir, tad to derētu stundiņu-pusotru pirms gatavošanas izņemt, lai atlaižas un tauki nav tik cieti, jo vajag pēc iespējas pakļāvīgāku konsistenci

Pagatavošana

30 min.
  1. Sākumā skumīgākā daļa, proti, mizošana.
    Sākumā skumīgākā daļa, proti, mizošana.
  2. Tālāk ņem prastāko padomjlaiku rīvi un tupeņus sarīvēju. Pēc tam smalkos gabaliņos sagriezto sīpolu rūpīgi iejauc maltajā gaļā un pievieno piparus, sāli neliek, to uzberu tikai beigās gatavai pankūkai, bet tas nu katra paša gaumē. Sarīvētajiem kartupeļiem arī nebūt nevajag ne olas, ne arī miltus, vienkārši sarīvēts kartupels ir pats garšīgākais.
    Tālāk ņem prastāko padomjlaiku rīvi un tupeņus sarīvēju. Pēc...
  3. Tālāk nāksies atločīt piedurknes un iesviedrēt paduses, jo nākas darboties tempā, ja grib cept uzreiz uz divām pannām.
  4. Uz sakarsētas pannas liek plānā kārtiņā kartupeļus, un tiem pa vidu ieliek pļocku ar malto gaļu, ko izlīdzina plānā kārtiņā pa pankūku ar ēdamkaroti, kad tas izdarīts, tad liek virsū atkal kārtiņu ar kartupeļiem.
    Uz sakarsētas pannas liek plānā kārtiņā kartupeļus, un tiem...
  5. Tādā veidā apcep no abām pusēm līdz ir zeltainas palikušas, iesaku arī uz apcepšanās beigām uz brīdi uzmest vāku pannai, lai labāk iekšpuse izcepās :)
    Tādā veidā apcep no abām pusēm līdz ir zeltainas palikušas,...
  6. Nu a tālāk uz šķīvja virsū, krējumu klāt, apbirdināt ar sāli un aiziet.
    Nu a tālāk uz šķīvja virsū, krējumu klāt, apbirdināt ar sāli...
  7. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

GUGA 2016. gada 26. augusts 08:22
Galvenais - maltajai gaļai jābūt supersvaigai!
Beāte 2016. gada 12. jūnijs 23:33
Kad pankūkas tiek noņemtas no panas es parasti tās ielieku cepeškrāsnī un mazliet pasautēju zem folija. Tad gaļa ir gatava!
andis 2011. gada 15. maijs 12:58
gala rezultātā tā gaļa iekšā nav jēla jo iepriekš taču netiek apcepta!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni