Sākums > Receptes > Uzkodas

Vistas aukstā gaļa

2010. gada 4. marts
Foto: jurka
Pagatavošana
60 min
1. Visupirms sadala stilbu uz pusēm un liek katlā iekšā, pa virsu ūdeni tik daudz, lai apsedz gaļu un liek uz uguns.
Foto: jurka
2. Pa to laiku iemet glāzē 10 g (2 tējk.) želatīna un aplej ar aukstu ūdeni, lai uzbriest palēnām.
3. Tikmēr ūdens, kurā peldinās vista, jau varētu būt uzvārījies un vista šak izsist putas, kas noteikti rūpīgi jānosmeļ.
4. Kad putas vairs nerodas, tad liek klāt uz pusēm sagrieztu sīpolu, notīrītu burkānu, sāli, piparus, lauru lapas divas un man vēl pa rokai kaut kāds niknais bulgāru pipars trāpījās, ko ar piemetu. Cienītāji tāpat var piemest klāt selerijas saknīti vai kādu pētersīļa lapu.
Foto: jurka
5. Kad vista iet uz gatavo pusi, tad liek vārīties 2 olas un sagatavo sietu buljona nokāšanai, vista ir gatava tad, kad sāk viegli nākt no kauliem nost.
6. Nokāstajam buljonam pievieno klāt pirmīt uzbriedināto želatīnu un izmaisa.
7. Tālāk nokāš buljonu, izņem burkānu un griež to ripiņās, kārto trauciņu apakšā kopā ar zirnīšiem un olas šķēlītēm, virsū liek saplucināto vistas gaļu, ādas gan nebūtu vēlams likt.
8. Man garšo tieši tas caurspīdīgais galerts, tāpēc liku mazāk gaļu, lai vairāk vietas paliek tam.
Foto: jurka
9. Tālāk pārlej visu ar buljonu un gatavs, atliek vien likt ledusskapī, lai sagalē.
10. Lai labi garšo!
Uz augšu