Pašu rokām marinēti šampinjoni

3 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • Šampinjoni (jo mazāki un gaišāki, jo labāk)
  • Galda etiķis
  • Sāls
  • Pipari
  • Smaržīgie pipari
  • Lauru lapas
  • Cukurs
  • Ķiploki

Pagatavošana

30 min.
  1. Katliņā lej trīs alus kausus ar ūdeni un vienu nepilnu ar etiķi (~ 400 g), 2 ēd. k. ar sāli, vienu ar cukuru. Smaržīgos piparus, cik nu sanāk, man sanāca kādi 10. Tā pat pievieno melnos piparus uz pusi vairāk kā smaržīgos un 4 daiviņas ķiploka. Vēl gribējās krustnagliņas, bet nebija man plauktā, lai gan domāju, ka derētu. Un metam to visu vārīties.
    Katliņā lej trīs alus kausus ar ūdeni un vienu nepilnu ar et...
  2. Kamēr marināde tuvojās viršanas temperatūrai, tikām izplaucē ar karstu ūdeni marinēšanai paredzētas burciņas, mazums kāds bacilis tur palicies.
  3. Kad marināde uzvārījusies, tad met tur klāt šampinjonus un vāra līdz sēnes sāk jau grimt, tas aizņem 7 - 10 min.
    Kad marināde uzvārījusies, tad met tur klāt šampinjonus un v...
  4. Kad sēnes gatavas, tas saliek burciņās tā, lai ir teju līdz augšai.
    Kad sēnes gatavas, tas saliek burciņās tā, lai ir teju līdz...
  5. Kad sēnes burkā sakārtotas, tad vēlreiz silda marinādi līdz viršanai un lej pa virsu sēnēm, tā lai viņas apsedz. Tad atliek aizgriezt vākus un tās atdzesēt, kad tas izdarīts, tad met ledusskapī vai pagrabā.
  6. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

hi 2016. gada 18. maijs 11:54
paldies par receptiti
emilija 2013. gada 17. oktobris 19:52
nam nam nam
irita 2012. gada 18. septembris 12:50
a, cik lielam daudzumam senu, ta marinade ir pzredzeta?????

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi