Kartupeļu laiviņas ar austersēnēm

5 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi
  • Austersēnes
  • Sīpoli, melnie pipari, sāls
  • Krējums vai jogurts
  • Siers (čedars vai pēc vēlēšanās kāds cits siers, kas kūst)
  • Olīveļļa

Pagatavošana

40 min.
  1. Kartupeļus nomizo, griež uz pusēm. Izgreb vidu, līdz veidojas laiviņas. (laiviņu malas apmēram 0,5 cm biezas, jo biezākas, jo ilgāk jācep).
  2. Cepeštraukā liek kartupeļu laiviņas, aplaista ar olīvelļu, uzber nedaudz sāls. Liek karstā cepeškrāsnī un cep, līdz kartupeļu laiviņas apceptas brūnas un gatavas. (~ 20 min)
  3. Tikmēr smalki sagrieztas austersēnes cep olīveļļā ar sāli un melnajiem pipariem, līdz sēnes mīkstas (arī ~ 20 min). Pievieno smalki sakapātu sīpolu, cep vēl nedaudz, kas viss sacepies, pasautē vēl zem vāka ar nelielu daudzumu ūdens (sēnēm jābūt ļoti mīkstām). Kad sēnes ar sīpoliem gatavas, pievieno krējumu (vai jogurtu bez piedavām, sanāk tik pat labi), līdz veidojas bieza mērce. To vairs nekarsē un nevāra, tiklīdz iejauc krējumu, mērci uzreiz pilda iekšā kartupeļu laiviņās. Pa virsu uzber rīvētu sieru, to visu liek cepeškrāsnī vēl uz 5 min.
  4. Ja kartupeļi izvēlēti lieli, sanāk pamatēdiens. Ja izvēlas mazus kartupeļus, sanāk smalka uzkoda.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni