Ķirbju zupa ar garnelēm

3 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

5 porcijas
  • 1 kg ķirbis
  • 2 ēd.kar. augu eļļas
  • 1 gab. kālis
  • 1 gab. puravs
  • 2 gab. sīpols
  • 2 l dārzeņu buljona
  • 150 - 200 g garneļu
  • 1 čilli pipars
  • Gab kartupeļi
  • 125 g saldais krējums
  • Sāls
  • Malti melnie pipari
  • Karijs
  • Dilles

Pagatavošana

60 min.
  1. Ķirbja mīkstumu un kāli sagriež kubiņos, sīpolu sīki sagriež, puravu arī.
  2. Katliņā uzkarsē ēd.kar. augu eļļas, apcep ķirbjus un kāli (uzliek vāku un nedauz pasautē)- kamēr mīksti.
  3. Pa to laiku kamēr sautējās ķirbja massa uz pannas apcep sīpolus, puravu un čilli.
  4. No katla ķirbja massu pārliek blenderējamā traukā un sablenderē viendabīgā massā, pievieno kariju, nedaudz sāli.
  5. Katlā ielej buljonu un kubikos sagrieztus kartupeļus un vāra apmēram 20 minūtes.
  6. Katlā pievieno sablenderēto massu un apceptos sīpolus, puravu un čilli, pievieno saldo krējumu, dilles.
  7. Pannā uzkarsē atlikušo eļļu un apcep garneles un pievieno zupai.
  8. Ļoti sātīga un garšīga zupiņa!

Komentāri

omaruta 2011. gada 4. aprīlis 11:45
Kālis zupu padarīja rūgtu. Ģimene bija neapmierināta, zupa izmesta :(
Zaņuks 2010. gada 12. oktobris 17:04
mm, paldies, ļoti gardi! esmu liela zupu mīļotāja, bet pati nekad nebūtu iedomājusies, ka ķirbis ar garnelēm TIK labi iet kopā:)!
receptes.lv 2010. gada 31. janvāris 14:37
Kas galīgi saspiedies? neredzi, ka kartupeļi te klāt..

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas