Liellopu maltā gaļa ar dārzeņiem un čilli

5 1
Recepte tapusi tikai no vēlmēm un sajūtām. Tā kā man svarīgi, lai uzturā būtu šķiedrvielas un mazāk kaloriju, tad meklēju dažādas variācijas

Sastāvdaļas

6 porcijas
  • L/l malta gaļa - 500g
  • Saldais krējums 10% - 200ml(var arī 35% - būs sātīgāks)
  • Eļļa - 1 ēd.k
  • Sīpols - 1gb(neliels)
  • Burkāni - 2gb
  • Čilli - 1/2 pāksts
  • Paprika - 1gb(vēlams dzeltenā)
  • Tomāti - 3gb(vidēji)
  • Ķiploki - 3 daiviņas (vēlams - ziemas)
  • Puravs - 1/2 kāts
  • Kausētais siers "Dzintars"-2ēd.k. (klasiskais, ar šķiņķi vai "Light")
  • Citronpipari
  • Garšviela steikam
  • Sāls - pēc ieskatie
  • Piedavās: makaroni (var arī rīsus)

Pagatavošana

25 min.
  1. Apcep l/l gaļu kopā ar sīki sagrieztiem sīpoliem un sarīvētiem burkāniem (sākotnēji eļļu vēl neliek), tad pievieno sīki sagrieztu paptiku un eļļu. Apcep apm. 2-3 min. Pievieno garšvielas un čilli (sīki sasmalcinātu), apcep 1 min. un pievieno sīki sagr. tomātus, ķiplokus un puravus (ripiņās). Apcep 2-3 minūtes un pievieno saldo krējumu un kausēto sieru (var nepievienot). Nedaudz pasautē (~3-4 min) un ēdiens gatavs. Piedevas var arī neizmantot.

Komentāri

Aivis 2014. gada 12. septembris 14:18
Patiešam garšīgi, Paldies Daniela par pupiņu ideju.
Daniela 2011. gada 8. decembris 15:23
loti garsiigi, es veel pievienoju sarkanaas pupinjas :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni