Cūkgaļas cepetis ar ķiplokiem

4 1
Cūkgaļas cepetis ar ķiplokiem
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 1.5 kg cūkas šķiņka vai karbonādes gabala
  • Sāls
  • Pipari
  • Garšvielu maisījums cūkgaļai
  • Ķiploka daiviņas

Pagatavošana

80 min.
  1. Cūkgaļas gabalu, nomazgā, nosusina.
  2. Ķiploka daiviņas sagriež nelielos gabaliņos un sadursta gaļā.
  3. Gaļu apsāla, appiparo, apkaisa ar piedevu cūkgaļai.
  4. Rūpīgi satin biezā folija kārtā, tā, lai nekur nevarētu iztecēt sula.
  5. Folijā ietīto gaļu liek cepešpannā, kurā ir nedaudz ieliets ūdens. Cep apmēram 1 stundu, lielāku gabalu - pusotru stundu. Tad izņem no cepeškrāns, uzmanīgi attin foliju, ar asu nazi iedur gaļā, ja iztek caurspīdīga sula un gaļa ir mīksta, tad noņem foliju un cepeti vēlreiz liek cepeškrāsnī uz 10 minūtēm, lai apbrūninās.

    Cepetis ir gards gan silts gan auksts.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Toomrik 2015. gada 20. decembris 17:42
Sanāca jau dikti gardi patiesībā, tikai apakšu pie folijas biki pierāva. Nācās kasīt nost. Es iespraudu gaļā arī pāris kadiķogas.
Un vēl nesapratu kamdēļ uz cepeškrāsns bija jāliek ūdens. Šis pat neuzsila. Pēcāk vienkārši izlēju ārā...
Nauris 2011. gada 23. augusts 22:19
Sanāca ļoti labs, tikai laikam foliju pa daudz uzliku, beigās bez viņa kkādas 30 min vēl taisīju!! 10 +++
Inese 2010. gada 6. novembris 17:44
Paldies,tiešām garšīgi! es klāt liku vēl no garšvielām un zaļumiem-taču tā protams ir gaumes lieta! :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni