Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cepeškrāsnī cepta vista marinādē ar dārzeņiem

2009. gada 29. novembris
Foto: Guntars Rieksts
Pagatavošana
65 min
1. Vistu pārlej ar majonēzi, pieliek ķiplokus, sīpolus, garšvielas, atstāj uz nakti, lai iemarinējas.
2. Kad vista iemarinējusies ietin to cepšanai paredzētā plēvē un liek cepties cepeškrāsnī uz 1 h. Plēvē pāris vietās izdur caurumus, lai piekļūst gaiss un vista var uzelpot karstajā cepeškrāsnī :))). Tā kā man cepeškrāsnī temperatūra nav regulējama, cepu uz maksimālo. Uz beigām gāzi var nogriezt mazāku. Bet vista ik pa laikam jākontrolē.
3. Kad vista gatava, uz pannas apcep saldētos dārzeņus un pasniedz ar vistu. Lai vista būtu sulīgāka, to pārlej ar tās cepšanās laikā iegūto mērcīti no cepamplēves.

Labu apetīti!
Foto: Guntars Rieksts
Uz augšu