Provansas ēdiens «ratatouille

3 1

Sastāvdaļas

  • 2 lieli baklažāni
  • 1 /2 glāzes olīveļļas
  • 2 sīpoli
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 zaļās paprikas
  • 5 tomāti
  • 5 cukini (nelieli)
  • Garšaugi (pētersīļi, baziliks, raudene, majorāns)
  • 2 –3 ēdamkarotes citrona sulas vai etiķa sāls
  • Pipari

Pagatavošana

60 min.
  1. Baklažānus sagriež, pārkaisa ar sāli un atstāj atsuloties caurdurī. Lielā katlā uzsilda olīveļļu. Apcep lielās šķēlēs sagrieztus sīpolus un iemaisa sakapātas ķiploku daiviņas. Pievieno nospiestus baklažānus un plānās sloksnītēs sagrieztu papriku (bez sēklām). Maisot silda uz lēnas uguns. Kad paprika sāk mainīt krāsu, pieliek nomizotus un kubiņos sagrieztus tomātus un biezās šķēlēs sagrieztus cukini. Pēc garšas pieber sāli un piparus. Turpina sutināt zem vāka uz pavisam nelielas liesmas 30–45 minūtes. Iemaisa daudz smalki sakapātu garšaugu un pasutina vēl dažas minūtes. Pievieno citrona sulu vai etiķi.
  2. Šo Provansas ēdienu (ieteicams — aukstu) pasniedz kā uzkodu, salātus vai pīrāga pildījumu.
  3. Klaudija Rodena, «Pikniks un citi svētki».
  4. Iekopēts no apollo.lv portāla 03.08.2009. publikācijas.

Komentāri

Barba 2009. gada 29. novembris 23:44
izmēģināju, ir labi. Daži ieteikumi pēc testēšanas:
- ja liek citronu sulu, jāliek mazāk (apmēram 1-1,5 ēdamkarote)
- jāpieliek 2 tējkarotes cukura (es pieliku vienu, bet bija par maz)
- baklažāni jāpacep ilgāk (kādas 5-7 min.), tad tikai jāpieliek paprika
Ēdiens tiešām ir kā uzkoda vai piedeva citam ēdienam. To nevajadzētu lietot kā pamatēdienu, pēc tam tāpat būs jāložņā pie ledusskapja :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas