Gandrīz īstā boloņas mērce ar sarkanvīnu

4 1

Sastāvdaļas

  • 500 g liellopa maltā gaļa (vēlams no šķiņķa)
  • 2 vidēji tomāti
  • 1 vidējs sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 3 mazi vai 1 liels burkāns
  • 1.5 - 1,5 gl. sarkanvīna
  • Sāls
  • Pipari (vislabāk - 5 piparu maisījums)
  • Baziliks
  • 'Anniņa' garšviela bez sāls vai gaļas garšviela
  • Olīveļļa cepšanai
  • Rīvēts Parmas/Parmezāna siers

Pagatavošana

40 min.
  1. Sastāvdaļu proporcijas var mainīt pēc izvēles, jo parasti visu ņemu "uz aci", tāpēc šie ir tikai vispārīgi daudzumu norādījumi.
  2. Ēdiena "sāls" ir sarkanvīnā + tomātos, jo tā ir neizsakāmi gardāka kombinācija nekā tomātu pasta vai mērce. Mēli var norīt :)
  3. Liellopa malto gaļu var aizstāt ar citu, piem., cūkas, taču vislabāk tomēr garšo ar maltu liellopa šķiņķi.
  4. Gatavošana. Sīki sagriež sīpolus, ķiplokus un burkānus, liek pannā, kurā pievienota olīveļļa, un apcep, līdz sīpoli kļūst zeltaini. Pievieno malto gaļu, sāli, piparus un garšvielas, apmaisa un nedaudz pasautē. Sīki sagriež tomātus (ja vēlas, tiem var novilkt mizu), liek pannā klāt pie pārējām sastāvdaļām un vēl dažas minūtes pasautē. Tad visam pielej sarkanvīnu un sautē, līdz ēdiens gatavs.
  5. Beigās, kad panna noņemta no uguns, pārkaisa rīvētu Parmas/Parmezāna sieru.
  6. Vislabāk garšos kopā ar spageti makaroniem.
  7. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni