Marinēti kāpostu salāti ziemai

3 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 10 kg kāpostu
  • 2 kg burkānu
  • 2 kg sīpolu
  • 2 kg paprikas
  • 600 g cukura
  • 300 g sāls
  • 1 l etiķa (9%)
  • 1 l eļļas

Pagatavošana

120 min.
  1. Kāpostus saēvelē vai smalki sagriež.
  2. Sasmalcina papriku un sīpolus, kā arī uz vidēja rupjuma rīves sarīvē burkānus. Parasti sīpolu un paprikas sasmalcināšanai (sagriešanai) izmantoju virtuves kombaina plāno šķēlīšu griezēju.
  3. Visus dārzeņus liek lielā bļodā vai spainī un ar rokām samaisa (nevajag censties "samočkāt"). Pēc tam pievieno sāli, cukuru, eļļu, etiķi un atkal ar rokām samaisa.
  4. Pēc tam tam visam ir jānostāvas (jāiemarinējas) 36 stundas.
  5. Pēc tam salātus samaisa un pilda 0,5 - 1,5 l stikla burkās, kuras pēc piepildīšanas aizvāko. Pildot šos salātus burkās ir jāskatās, lai visi kāposti atrstos sulā (marinādē). Burkas ieteicams uzglabāt vēsā vietā.
  6. No šo produkta daudzuma sanāk aptuveni 20 l gatavās produkcijas.
  7. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

eline 2015. gada 21. novembris 15:40
tie ir vis garsigakie salati ziemai.mana vecmamina tos taisija kad es biju maza.tie ir loti loti garsigi.iesaku visiem pameiginat:)
Inga 2015. gada 21. oktobris 13:23
Nebaidieties par kāpostu salātu pasterizēšanu, lai, cik dīvaini liekas, bet kāposti ļoti labi glabājas bez pasterizēšanas. Nu, bet runājot par glabāšanu istabas temperatūrā, tad šaubos, vai tādi salāti irkas tā var glabāties. Ja nu vienīgi ļoti etiķaini vai ļoti sāļi. Šie salāti ir ļoti garšīgi!
es 2015. gada 20. oktobris 15:02
Vai varu pievienot klāt 1/3 karstu ūdeni un nepasterizēt?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji. Spied šeit, lai autorizētos.

Konservējumi

Jaunākās receptes