Bumbuku (bumbieru) kompots

3 1
Kolekcijas: Veģetārās
Šādi sagatavoti bumbieri nav cieti un kraukšķīgi, bet paši mutēs kūstoši. Agrāk bija tādi GLOBUSA asorti, nu ļoti līdzīgi tiem. Un cidonijas, kas šoreiz kalpo kā palīgs veiksmīgai konservēšanai, piedod īpašu garšu. Cidonijas nemaz nevajag daudz.

Sastāvdaļas

  • Bumbieri
  • Cidonijas
  • Cukura sīrups. Uz litru ūdens apmēram 500 g cukura, bet ne vairāk

Pagatavošana

60 min.
  1. Sagatavo bumbierus un cidonijas.
    Sagatavo bumbierus un cidonijas.
  2. Bumbierus pavirši nomizo, kātiņus atstāj un liek sagatvotajā cukura sīrupā pāris minūtītes apvārīties.
  3. Kamēr bumbieri uzvārās, var sagriezt cidonijas. Bumbieri bez skābuma kompotā nestāvēs, tāpēc lieku klāt cidonijas, citreiz arī plūmītes.
    Kamēr bumbieri uzvārās, var sagriezt cidonijas. Bumbieri bez...
  4. Kad bumbieri uzkarsēti, tad liek tos burkās kopā ar cidonijām, lej virsū to pašu karsto cukura sīrupu, kurā vārījās bumbieri un drošības pēc vēl kādas 10-15 minūtes burkas (1,7l) pasterizēju. Ziemā ņem bumbieri aiz kātiņa, ērti un garšīgi
    Kad bumbieri uzkarsēti, tad liek tos burkās kopā ar cidonijā...
  5. Lai labi garšo! :)
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Sanda 2015. gada 19. oktobris 22:08
Kā Jūs domājat, vai var skābumam pievienot dzērvenes?
Guntra 2014. gada 21. jūlijs 16:58
Kādas šķirnes bumbieri ir vispiemērotākie kompotam?
Tedis 2009. gada 9. oktobris 07:24
Laba recepte.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi