Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vista tomātu, kanēļa un vīna mērcē ar makaroniem

2009. gada 27. septembris
Foto: Diana Petropula
Ļoti iecienīts grieķu ēdiens gan vasarā, gan ziemā. Īpaši gards ar lauku vistu/gaili un svaigiem tomātiem.
Pagatavošana
60 min
1. Vistu sadala vai nopērk jau sadalītu gabalos, nomazgā, nosusina un apber ar sāli un pipariem.
2. Sīpolu nomizo un sagriež sīkos gabaliņos.
3. Palielā katlā ielej olīveļļu (lai tā nosedz katla dibenu) un kad tā uzkarsusi, tajā liek vistas gabalus lai tie ātri apceptos un tad tos atstumj pie malas vai izņem uz šķīvja un apcep arī sīki sagrieztu sīpolu.
4. Visu pārlej ar vārošu ūdeni, kam vajadzētu pārsegt katla saturu.
5. Atstāj uz vidēji lielas uguns apmēram 1/2 stundu, tad pievieno sarīvētus iepriekš noblanšētus tomātus vai tomātu pastu, kanēļa mizu, krustnagliņas un vīnu, kā arī sāli un piparus. Turpina vārīt uz nelielas uguns līdz vista mīksta.
6. Mērci var pasniegt uzlejot gataviem makaroniem vai rīsiem, bet ja mājās ir maza kalibra makaroniņi - tos ieber mērcē, iepriekš izņemot vistas gabalus atsevišķā traukā, un pievieno atbilstošu vāroša ūdens daudzumu (piem. plus 2-3 tases ).
7. Vāra laiku pa laikam apmaisot un pievienojot karstu ūdeni, ja redzams, ka masa stipri sabiezē. Vidēji jārēķinās ar 15-20 minūtem kamēr makaroni ir mīksti, kad var papildus pievienot sāli, ja tas nepieciešams. Konsistencei jābūt pusšķidrai, jo atdziestot ēdiens kļūst stipri biezāks.
8. Pasniedz dziļajos šķīvjos kopā ar vistas gabaliem un pārkaisa ar smalki sarīvētu sieru.
Uz augšu