Krāsnī cepts ķirbis ar vistu

5 1
Krāsnī cepts ķirbis ar vistu
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 0.5 kg ķirbja
  • Svaiga vista
  • 2-3 svaigi kartupeļi
  • Sāls
  • Pipari
  • Citrons
  • Olīveļļa

Pagatavošana

75 min.
  1. Ķirbi nomizo un sadala palielos gabaliņos (ap 4x6 cm), kartupeļus nomizo un uz pusēm vai četrām daļām, nomazgā un apslaka ar citronu sulu, pēc tam uzkaisa sāli un piparus.
  2. Vistu var nopirkt jau sadalītu gabalos, piemēram, tikai stilbiņus, nomazgā un pārkaisa ar sāli un pipariem.
  3. Izvēlas lielu un padziļu cepešpannu un kārto ķirbja un kartupeļu gabalus pa starpu liekot vistas gabalus. Var izmantot divas cepešpannas, ja visam nepietiek vietas uz vienas.
  4. Visu viegli pārlej ar olīveļļu un vienā pannas malā pielej apmēram 100-150 ml ūdens.
  5. Cep 180-200 grādos 1 stundu, kaut kur pusceļā izvelkot un apgriežot otrādi tiklīdz redzams, ka dārzeņi vai vista ieguvuši brūnu krāsu.
  6. Kad viss gatavs, pārspiež ar svaiga citrona sulu.

    Labu apetīti!
    Kad viss gatavs, pārspiež ar svaiga citrona sulu.

Labu ap...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Diana 2012. gada 10. aprīlis 06:02
ja kirbis sagriezts palielos gabalos (piem 7x5cm), vins iegust brunu garozinu un pec 1/2 pagriezhu uz otru pusi, tapat kaa kartupelus
Z 2012. gada 9. aprīlis 21:59
kas notiek ar ķirbi pēc 1 h?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni