Sākums > Receptes > Brokastis

Saldskābmaizes karstmaizes ar kaltētiem tomātiem

2009. gada 25. septembris
Foto: Kristine Garina
Pagatavošana
10 min
1. Smalki sagriež svaigus tomātus un kaltētus tomātus (1/2 uz 1/2). Sajauc ar nedaudz tomātu mērces. Šo masu liek uz maizes plānā kārtā. Pa virsu uzber rīvētu sieru. Maizītes liek krāsnī un cep, kamēr siers izkusis un maize kraukšķīga.
2. Es iesaku nelietot gatavās tomātu mērces bet pagatavot pašiem, ātri un vienkārši. Sarīvē uz rīves vai sablenderē svaigu tomātu, pieliek garšvielas (obligāti sāli, melnos piparus, pārējo pēc garšas, var papildināt ar jebkādām garšvielām, kas liekas piemērotas). Caur ķiplokspiedi iespiež ķiploka daiviņu. visu samaisa un mērce gatava. Tas prasa 2 minūtes.
Uz augšu