Augusta siera kūka

2009. gada 15. septembris
Foto: simona marhele
Kūka agra rudens noskaņās :)
Pagatavošana
120 min
1. Pamatne: sajauc cepumus ar sviestu un cukuru. Ietauko veidni un ieklāj maisījumu.
2. Pildījums: izkausē balto šokolādi. Samaisa ar krējumsieru un cukuru. Pa vienai piesit olas. 4 ēd. k. pildījuma atstāj vēlākam, pārējo iepilda veidnē.
3. Atlikušajam pildījumam pievieno ievārījumu, aveņu liķieri un pārtikas krāsvielu. Uzmanīgi pārlej pāri baltajam pildījumam.
4. Cep 1 stundu. Atdzesē līdz istabas temperatūrai un tad veidni uz 13 stundām liek ledusskapī.
5. Rotājums: izkausē šokolādi un sviestu. Samaisa krējumsieru ar citrona sulu un tam pievieno izkausēto šokolādi un sviestu. Kūku izņem no veidnes un pārlej ar maisījumu. 6) Atdzesē 1 stundu līdz virskārta kļūst stingra.
6. Glazūra: katliņā izkausē ievārījumu, nedaudz atdzesē un tad pārlej pāri rotājumam. Atdzesē 30 minūtes līdz glazūra sacietē.
Foto: simona marhele
7. Pasniedz atdzesētu līdz istabas temperatūrai.
Foto: simona marhele
8. Lai labi garšo!
Uz augšu