Ābol-biezpien-maize

5 1
Lai nebiedē varbūt apraksts, bet šo kūku nudien ir viegli uztaisīt. Mīkla samīcās ātri, ar rokām, arī biezpiena masu ātri ātri sajauc kopā. ilgākais process ir ābolu nomizošana un sagriešana, un protams - cepšana.
Bet cepšanu jau paveic cepeškrāsns, tā ka tiešām -ļoti viegli, skaisti un galvenais jau garšīgi!
Lai izdodas!

Sastāvdaļas

  • Mīklai
  • 500 gr milti
  • 200 gr auksts sviests
  • 3 ēd.k. cukurs
  • Ēd.k. krējums
  • Pildījumam
  • 200 gr biezpiens
  • Cukurs pēc garšas, apmēram 3 ēd.k
  • 1 ēd.k. kanēlis
  • 3 olas
  • Puse citrona sulas
  • Kādas 3 ēd.k. manna
  • Pāri
  • Āboli
  • Otra puse citrona sulas
  • Sauja brūkleņu
  • Un ābolu ievārījums

Pagatavošana

120 min.
  1. samīcam mīklu.
  2. bļodā ieberam miltus
    bļodā ieberam miltus
  3. pieliekam sviestu - aukstu, sagriežam gabaliņos
    pieliekam sviestu - aukstu, sagriežam gabaliņos
  4. un ar rokām samīcam kopā.
  5. tad pieliekam krējumu
    tad pieliekam krējumu
  6. cukuru
    cukuru
  7. un samīcam viendabīgu mīklu
    un samīcam viendabīgu mīklu
  8. liekam ledusskapī, lai kādu pusstundu pastāv.
  9. Tālāk - izvāram ābolu ievārījumu, ja tāds nav.. iet ātri - nomizojam ābolus, sagriežam gabaliņos, pārberam cukuru, mazliet ūdeni, un liekam vārīties... - gatavs ābolu ievārījums
    Tālāk -  izvāram ābolu ievārījumu, ja tāds nav.. iet ātri -...
  10. Tālāk - biezpiena kārta.
  11. liekam traukā biezpienu
    liekam traukā biezpienu
  12. pārberam cukuru
    pārberam cukuru
  13. kanēli
    kanēli
  14. pievienojam olas
    pievienojam olas
  15. izspiežam sulu no puscitrona
    izspiežam sulu no puscitrona
  16. visu samaisam
    visu samaisam
  17. un vēl iejaucam klāt mannu, lai masa biezāka
    un vēl iejaucam klāt mannu, lai masa biezāka
  18. pannā liekam cepamo papīru, un ieklājam mīklu
    pannā liekam cepamo papīru, un ieklājam mīklu
  19. un uz 20 minūtēm ieliekam uzkarsētā cepeškrāsnī
  20. tikmēr sagriežam ābolus, un samaisam tos kopā ar citrona sulu (no otras pusītes citronam)
    tikmēr sagriežam ābolus, un samaisam tos kopā ar citrona sul...
  21. ņemam mīklu ārā no cepeškrāsns
    ņemam mīklu ārā no cepeškrāsns
  22. lejam virsū biezpiena masu
    lejam virsū biezpiena masu
  23. pāri klājam ābolus
    pāri klājam ābolus
  24. pārberam nedaudz cukura
    pārberam nedaudz cukura
  25. un uzliekam arī brūklenes
    un uzliekam arī brūklenes
  26. liekam cepties aptuveni 40-50 minūtes,
  27. kad maize gatava, ņemam ārā
    kad maize gatava, ņemam ārā
  28. liekam pāri ievārījumu
    liekam pāri ievārījumu
  29. izlīdzinam, un liekam vēl uz 5-10 minūtēm cepeškrāsnī
    izlīdzinam, un liekam vēl uz 5-10 minūtēm cepeškrāsnī
  30. gatavs rezultāts
    gatavs rezultāts
  31. griežam gabaliņos un pasniedzam
    griežam gabaliņos un pasniedzam
  32. garšīga arī, kad auksta..

Komentāri

Diana 2011. gada 5. septembris 11:08
Es tik tagad sāku iepazīt virtuvi (tas ir - kut ko reāli dzīvē gatavot - no saldajiem vienreiz vārīju mannā putru, to pašu nācās izmest :( )
Lai nu kā - vakar izmģināju šo recepti...
Problēmas bija tikai ar mīklu -nezinu, bet man vajadzēja 2-3 vairāk krējuma , lai visu dabūtu vienā masā.. tad vēl man gribējās saldāku, kaut gan jau tā daudz vairāk liku cukuru, bet tas varbūt tāpēc, ka man bija citas ogas un mazliet vairāk....
Taču vīrieši bija sajūsmā - jo nēesot ne pārāk salda, ne sausa...
ko vēl varu pateikt - izskatījās un smaržoja pasakaini..

Paldies par recepti, kas ir izklāstīta soli pa solim..:)
Labsa 2011. gada 20. februāris 18:34
Ideāla kūka! Sanāca nepārsaldināta. Papildus svarīgi izņemt no formas, lai maliņa paliek kraukšķīga. Ābolu ievārījuma vietā izmantoju KOK ābolu biezeni. Nekāda vaina un ziemas vidū ideāls aizvietotājs. :)
Labsa 2011. gada 20. februāris 18:34
Ideāla kūka! Sanāca nepārsaldināta. Papildus svarīgi izņemt no formas, lai maliņa paliek kraukšķīga. Ābolu ievārījuma vietā izmantoju KOK ābolu biezeni. Nekāda vaina un ziemas vidū ideāls aizvietotājs. :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize