Bezē cepumi

3 1

Sastāvdaļas

  • 4 olu baltumi
  • 2 glāzes cukura
  • Pēc izvēles var pievienot piparmētras, kanēli, rozīnes

Pagatavošana

30 min.
  1. Olu baltumus un cukuru ieliek putojamā traukā. Kuļ kamēr masa kļust bieza un netek. Uz pannas uzklāj cepamo papīru (iesaku nedaudz ietaukot ar eļļu). Cep cepeškrāsnī kamēr sacietē. Es cepu uz izjūtu. Galvenais lai cepumi nepaliek brūni, jo tad tiem ir rūkta piegarša.
  2. Īpaši garšīgi ir, ja pievieno piparmētras un kanēli. Piparmētras dod svaigumu, man mājās šādi pagatavotiem cepumiem ir īpaša piekrišana
  3. Garšīgi, ja rozīnes izmērcē rumā. Liek vienu rozīni un smuki uzspiež virsū masu.
  4. Lai labi garšo! Ātri un vienkārši

Komentāri

viens 2014. gada 14. decembris 16:37
5 olu baltumi
200 g cukura
1 ml balzametiķa
240 g pūdercukura
30 g sadrupinātu konfekšu spieķīšu ar piparmētru garšu, baltā un sarkanā krāsā

Nevainojami tīrā bļodā ar mikseri puto olu baltumus, cukuru un etiķi, līdz iegūst biezu, stingru masu. Bļodā iesijā pūdercukuru, pievieno sadrupinātās konfektes un iemaisa sakultajos olu baltumos. Ar konditorejas uzgali vai karoti liek mīklas gabaliņus uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru. Cep krāsns vidusdaļā 225°C, līdz bezē cepumi kļūst sausi: vienu–pusotru stundu atkarībā no cepumu lieluma.
viens 2014. gada 14. decembris 16:30
4 olu baltumi
150 g cukura

Ieliek olu baltumus sausā un tīrā bļodā (ja bļoda ir kaut mazliet taukaina, tad olbaltumi neputojas).

Pieliek 50 g cukura un kuļ, līdz putas ir cietas un stingras. Pēc tam uzmanīgi piejauc klāt atlikušo cukuru.

Izspiež cepumus* uz plātnes, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep krāsns vidusdaļā 125°C apmēram 45 minūtes.

*Ja vēlas pagatavot bezē kausiņus, kuros var ielikt saldo ēdienu, izveido mazas apaļas pamatnītes un uzloka malas uz augšu.
Oto 2014. gada 27. janvāris 14:55
Mmm........cik gardi

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji. Autorizēties

Deserti

Jaunākās receptes