Grilētas kukurūzas vālītes ar laimu

4 1
Grilētas kukurūzas vālītes ar laimu
Foto: Depositphotos.com
• Var ēst vienu pašu vai izmantot kā piedevu pie gaļas ēdiena.
• Ja nav iespējams cept uz grila, tad var apcept arī cepeškrāsnī. Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem, ievieto vālītes (vislabāk ir uz vidējām restītēm) un cep 30 minūtes. Cepšanai krāsnī nav vajadzības tās iepriekš mērcēt.
• Ja vēlas, tad gatavā vālītē var iespraust pagaru koka irbulīti un ēst, turot rokās.

Sastāvdaļas

  • Kukurūzas vālītes
  • Laims
  • Čilli pulveris (der arī sarkanie pipari)
  • Siers, var būt Parmesāns, var būt arī mīkstais siers, pēc vēlēšanās
  • Sāls

Pagatavošana

50 min.
  1. Iemērc kukurūzas vālītes aukstā ūdenī uz 30 – 35 minūtēm.
  2. Kamēr vālīte mērcējas, sagriež plānās šķēlītēs sieru.
  3. Uz grila apcep kukurūzas vālīti, aptuveni 15 – 25 minūtes, tā, lai paliek zeltaini brūna un mīksta, bet neapdeg. Ik pa brīdim jāapgriež.
  4. Cepot, vālīti pārlaista ar laima sulu, uz cepšanas beigām pārkaisa ar sāli un pipariem.
    Pasniedz uzreiz pēc cepšanas, uzliekot siera šķēlītes un klāt laimu.

    Labu apetīti!
    Cepot, vālīti pārlaista ar laima sulu, uz cepšanas beigām pā...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni