Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Liellopu - jēra maltās gaļas mērce

2009. gada 29. augusts
Foto: Laura Šmite
Pagatavošana
60 min
1. Smalki sakapā sīpolus un zaļumus.
2. Sēnes un papriku sagriež.
3. Burkānus sarīvē uz rupjās rīves.
4. Ķiplokus saspiež vai sarīvē
5. Uz pannas ar augstām malām (ar vāku) vai biezā katlā uzkarsē eļļu un apcepp tajā sīpolus. Kad sīpoli kļuvuši caurspīdīgi pievieno zaļumus 5 minūtes psautē.
6. Pēc tam pievieno dārzeņus - vispirms sēnes. Pēc 10-15 minūtēm pievieno burkānus. Vēl pēc 10 minūtēm pievieno papriku,
7. Kad paprika 5 minūtes ir sautējusies pievieno gaļu. Gaļu sautē kopā ar dārzeņiem apmaisot ik 5 minūtes.
8. Kad gaļa ir pasautējusies savā sulā apmēram 20-30 minūtes pievieno 1 mazo burciņu tomātu pastas un kārtīgi samaisa.
9. Pievieno 100g krējumu (vai 7,5% kefīru) un labi samaisa.
10. Kad plīts jau izslēgta pievieno sarīvēto ķiploku un labi samaisa.
11. Pasniedz kopā ar vārītiem kartupeļiem, rīsiem vai makaroniem.
Uz augšu