Sākums > Receptes > Deserti

Ņujorkas biezpienmaize

2009. gada 21. augusts
Foto: Anete Daugule
Pagatavošana
90 min
1. Sausos cepumus ieliek lielā plastmasas maisiņā un salauza. maisiņu izveltnē ar mīklas rulli, lai cepumus saberztu drupatās. 2.Katliņā uz lēnas uzguns izkausē sviestu. Izslēdz plīti, tad sviestā iemaisa cepumu drupatas. 3.Ieslēdz cepeškrāsni. Ietauko kūku cepamo veidni. veidnē ieber cepumu drupatas un cieši pieblīvē tās ar karoti. 4.Kūkas pamatni cep 20 minūtes. Pa to laiku divās bļodiņās atdala olu dzeltenumu no baltuma. 5.Biezpienu sakuļ ar olu dzeltenumiem. Pievieno cukuru, saldo krējumu, citrona sulu un kukurūzas miltus. Visu labi samaisa. 6.Tad atsevišķā traukā puto olu baltumus, līdz masa kļūst bieza un stingra. Tas var prasīt zināmu laiku. 7.Biezpiena maisījumā ar metāla karoti viegli iecilā saputoto olu baltumu, līdz masa kļuvusi viendabīga. 8.Masījumu uzlej uz kūkas pamatnes un izlīdzina virsmu. Tad visu liek cepeškrāsnī un cep 50-55 minūtes. 9.Cepeškrāsni izslēdz, taču biezpienmaizi atstāj iekšā, lai tā atdzistu. Šādi rīkojoties, tās virsējā kārta neplaisās. 10.Ja vēlies biezpienmaizes virsmu izrotāt, pārkaisi to ar smalki sarīvētu citrona miziņu vai nelielu daudzumu pūdercukura.
Uz augšu