Grilētas paprikas filejas vīna etiķa un olīveļļas marinādē

3 1
Lieliska piedeva visiem gaļas ēdieniem bet arī laba uzkoda vieglām vidusjūras vakariņām kopā ar fetas sieru, olīvēm un maizi.

Sastāvdaļas

  • 1 kg sarkanās vai dzeltenās garenās paprika
  • Vīna etiķis
  • Olīveļļa
  • 1 ķiploks - pēc gaumes un vēlēšanās

Pagatavošana

30 min.
  1. Papriku nomazgā un uzmanīgi nogriež vāciņus - kātiņus ar sēklotnēm, iztīra sēklas, cik vien tas iespējams.
  2. Kārto sakarsētā (200-220) cepeškrāsnī (grilā) uz restēm - apmēram pa vidu vai uz augšējā plaukta.
  3. Cep apmēram 10-15 minūtes un skatās vai mainās krāsa - tumši brūna, tad katru apgriež otrādi ar dakšu un turpina cept līdz abas puses brūniem pleķiem,
    Cep apmēram 10-15 minūtes un skatās vai mainās krāsa - tumši...
  4. Cepeškrāsni izslēdz un velk pēc kārtas pa vienam laukā un uz šķīvja nomizo - mizai jālobās ļoti viegli - kā zīdpapīram no mitra mīksta augļa.
    Cepeškrāsni izslēdz un velk pēc kārtas pa vienam laukā un uz...
  5. Uzmanību - papriku nevajag pārkaltēt - ja šķiet, ka gatavs, var vienu izvilkt ārtāk un pamēģināt novilkt mizu un, ja tas vēl neizdodas, var pagaidīt 3-5 minūtes - atkarībā no cepeškrāsns temperatūras.
  6. Notīrītos gabaliņus liek uz cita šķīvja un sadala cik lielus vēlas.
  7. Kad viss notīrīts, notecina sulu no šķīvja un kārto traukā, kuram var uzlikt hermētisku vāciņu. Paprikas gabaliņus liek kārtās, apslakot katru kārtu ar etiķi un viegli sajaucot ar pirkstiem, lai etiķis tiek klāt visiem gabaliņiem.
  8. Kad visi traukā - pārlej ar olīveļļu un viegli saskalo. Tiem, kas mīl ķiplokus - kārtošanas laikā var pievienot sīki sakapātus ķiploku gabaliņus.

    Lai labi garšo!
    Kad visi traukā - pārlej ar olīveļļu un viegli saskalo. Tiem...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas