Biezpienmaize ar mērcīti

5 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

25 porcijas
  • Mīklai
  • Sviests 200g
  • Milti 400g
  • Cukurs 200g
  • Sāls 1 tējk
  • Malts kanēlis 1 tējk
  • Olas 2 gab
  • Bieziena masai
  • Biezpiens 1kg
  • Cukurs 200g
  • Nedaudz rīvēta apelsīna miziņa (smalki rīvēta)
  • Vaniļas cukurs 40g
  • Olas 5 gab
  • Milti 2 ēdamkarotes(bet citreiz prasās vairāk)
  • Mērce
  • Ķirši 250g (var arī klāt likt zemenes 200g)
  • Sangrija 400g
  • Cukurs 150g
  • Kartupeļu ciete 1 ēdamkarote
  • Kanēļa miza

Pagatavošana

40 min.
  1. mīkla:
  2. miltus sajauc ar sviestu, pievieno cukuru, sāli un olas. Mīklu plāni izveltnē un ieklāj cepešpanā, kurā iepriekš ieklāts cepampapīrs. Virsū liek biezpiena masu.
  3. Biezpiena masa:
  4. Olas saputo stingrās putās (olas ir ar visu dzeltenumu) ar cukuru un vaniļascukuru. Pievieno sarīvētu apelsīna miziņu. Tad pieliek biezpienu un visu vēlreiz saputo. Iecilā miltus. Masu liek cepešpannā, kurā ieklāta mīkla.
  5. Cep cepeškrāsnī 200 grādos 35. min., cep zeltaini brūnu un pēc izcepšanās sagriež un pasniedz ar ogu mērci.
  6. Mērce:
  7. Katlā liek ogas, cukuru un Sangriju-vāra, tad pievieno kanēļa mizu un turpina vārīt. Tad iebiezina ar Sangrijā izšķīdinātu kartupeļu cieti, nedaudz atdzesē un pasniez ar biezpienmaizi.
  8. Labu appetīti! :)

Komentāri

Karīna 2013. gada 11. aprīlis 14:16
Uzcepu, jācep noteikti ilgāk kā uzrakstīts, man bija aptuveni 50 min. rezultāts ļoti garšīgs, diezgan salda, taisīju bez mērcītes, bet ēdu ar krējumu! Super.. Paldies par recepti.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti