Tomātu čatnijs

5 1

Sastāvdaļas

  • Tomāti - 2 kg
  • Sīpoli - 1/2 kg
  • Ķiploki - 2 daiviņas
  • Vīna etiķis - 450 ml
  • Cukurs - 250 g
  • Malta paprika - 1 ēd.kar
  • Kajēnas pipari - 1 tējkarote
  • Sinepju graudiņi - 2 tējkarotes

Pagatavošana

120 min.
  1. Tomātus pārlej ar verdošu ūdeni, novelk miziņu un sagriež mazos gabaliņos. Katlā ber sagrieztos tomātus, sasmalcinātus sīpolus un ķiplokus, pielej ~pusi no paredzētā vīna etiķa. Masu uzvāra un turpina vārīt 30 min. Pēc tam pievieno pārējās sastāvdaļas un vāra vēl ~60-80 min. līdz masa kļūst bieza.
  2. Karstu lej burciņās. Čatnijs būs gatavs pēc 2 mēnešiem. Pasniedz pie ceptas vai grilētas gaļas.

Komentāri

Gunta 2010. gada 6. augusts 17:44
Vēlams uzglabāt vēsā vietā, bet, ja burciņa nav atvērta, var glabāt arī istabas temperatūrā. Vēsumā to var uzglabāt līdz pavasarim un pat ilgāk.
inese 2010. gada 6. augusts 10:20
kur čatnijs jāglabā (ledusskapī vai vienalga kur) un vai tas var nostāvēt visu ziemu?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi