Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pikantie vistu šķinķīši ar ķiplokiem

2009. gada 24. jūlijs
Foto: Gunta
Pagatavošana
60 min
1. Sīpolus sagriež ripās, 1 ķiploka daiviņu pēc iespējas plānās šķēlītēs.
2. Kartupeļus kārtīgi nomazgā, sagriež4 daļās. Citronu pārlej ar karstu ūdeni un pārgriež uz pusēm - no vienas izspiež sulu, otru sagriež škēlēs.
3. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Vistas gabaliņus apsmērē ar eļļu, apsāla, uzkaisa piparus un liek cepešpannā. Cep 15 min.
4. Pagatavo marinādi - bļodiņā sajauc eļļu, citrona sulu un sinepes, pievieno timiānu, sāli, piparus.
5. Liek marinādē kartupeļus, sīpolu, citrona šķēlītes, 1 ķiploka daiviņu un visu sajauc. Liek klāt vistas gabaliņiem uz pannas un cep visu kopā vēl 30 min., pašās beigās krāsnī uz dažām minūtēm var ieslēgt grila funkciju.
6. Pasniedz pārkaisītu ar sasmalcinātiem zaļumiem, piedevās - svaigu dārzeņu salāti.
Uz augšu