Konservēti dārzeņi ar sēnēm

3 1

Sastāvdaļas

  • Gailenes - 150 g
  • Kabači - 500 g
  • Tomāti - 150 g
  • Eļļa - 5 ēd.kar
  • Milti - 6 ēd.kar
  • Dilles, pētersīļa un koriandra lapas - no katra pa saišķītim
  • Kaltēts timiāns - 1 tējkar
  • Sāls, pipari

Pagatavošana

50 min.
  1. Kabačus sagriež 1,5-2 cm biezās šķēlēs.
  2. Pannā uzkarsē 2 ed.kar. eļļas. Kabačus apviļā miltos, kam piebērts sāls. Cep no abām pusēm 3-4 min.
  3. Notīra sēnes, lielākās sagriež uz pusēm. Liek katliņā un pārlej ar verdošu sālsūdeni (1 tējkar. uz 1/2 l ūdens). Vāra uz nelielas uguns 2-3 min., ūdeni nolej un sēnes atdzesē.
  4. Lielākā katlā sacep sēnes 1 ēd.kar.eļļas, pievieno kabačus, 1 ēd.kar. eļļu, piparus. Vāra uz mazas uguns 3-4 min.
  5. Tomātus sagriežripās, sasmalcina zaļumus. Pannā uzkarsē atlikušo eļļu un cep tajā tomātus 3-4 min.
  6. Apceptos tomātus liek klāt katlā pie sēnēm un kabačiem. Ieber zaļumus un kaltēto timiānu. Sautē 3-5 min. Karstu masu liek burkās un sterilizē 35 min., aizvāko, glabā vēsumā.
  7. No minētā daudzuma sanāk 1 l dārzeņu-sēņu maisījuma.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi