Pieneņu medus 3

4 1
Šī recepte nāk no ASV, izlasīju to kādā TipNut.com mājas lapā.

Sastāvdaļas

  • Pieneņu ziedi - 300 gab
  • Ūdens - 1 l
  • Cukurs - 1 kg
  • Citrons - 1 gab

Pagatavošana

180 min.
  1. Vēl viena versija par pieneņu medus tēmu ar nedaudz atšķirīgu gatavošanas veidu.
  2. Salasa ap 300 g pieneņu galviņu. Ieber katlā. Pārlej ar 1 l ūdens, uzvāra un tad uz vismazākās uguns vāra vēl 2 stundas. Pēc tam uz kādām 12 stundām atstāj katlu mierā. Kad laiks pagājis, pienenes nokāš. Iegūto šķidrumu atkal lej katlā, pievieno sulu no 1 citrona un 1 kg cukura. Uz mazas uguns atkal vāra apmēram 2 stundas, kamēr izveidojas sīrups. Kamēr medus vēl karsts, salej burciņās, jo, atdziestot medus strauji sabiezē.

Komentāri

sipols 2016. gada 14. maijs 11:26
loti labs medus
Sintija 2014. gada 12. maijs 14:32
varot uz uguns ik pa laikam jānonem putas, ja tas tiek darits, tad medu var glabat visu cauru gadu. kad sirupam sakas mazi burbulisi celties augsa, visu laiku jaamaisa.
kaka 2013. gada 14. maijs 17:29
sis ir loti labs suds gards loti BLE

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi