Piena deserts ar dedzinatu cukuru(kazandibi)

5 1

Sastāvdaļas

  • 4 glazes piena
  • 1 glaze cukura,atseviski vel 2 edamkarotes cukura
  • Vanilas cukurs
  • 4 -5edamkarotes kukuruzas vai risu cietes, var aizstat arii ar kartupelu cieti

Pagatavošana

1 min.
  1. ielej katlina pienu, 1 glazi cukura, vanilas cukuru un cieti. vaara nepartraukti maisot. kad masa saak burbulot un sabieze samazina liesmu un vaara vel vismaz 3 minutes. rezultata jaiegust bieza vindabiga masa.
  2. tad panem metala vai aluminija pannu apmeram 25-30cm diametraa. viemnerigu uz pannas izkaisa 2 edamkarotes cukura. tad uzlej biezo piena masu uz pananas un cep aptuveni 10-15 minutes un lielas liesmas. kamer bizaa piena masa cepjas to nedrikst maisit, bet gan mazliet pakustinat un rotejot pannu. gatavs kad var redzet ka malas cukurs ir piededzis un palicis melns.
  3. atdzese, un uz 2-3 stundam ieliek leduskapii.
  4. pasniedz ar bruno pusi uz augsu...

Komentāri

chikita 2009. gada 30. maijs 21:41
un kur tiek minets ka tas ir latviesu saldais?!
moi 2009. gada 22. maijs 14:28
Tas nu gan nav latvieshu ediens ka tiek minets. Turku saldais.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti