Veģetārā biešu zupa

3 1
Veģetārā biešu zupa
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 2 lielas vai 3 vidējas vārītas bietes
  • 5 vidēji, miltainas šķirnes kartupeļi (lai savārās tumīgi)
  • 1 liels burkāks
  • 1 liels sīpols
  • 1 daiviņa/s ķiploka
  • Nerafinēta saulespuķu eļļa
  • Purava zaļā daļa ( tur, kur vēl labi griežas )
  • Tomātu pasta
  • Lauru lapa
  • Baziliks
  • Graudiņpipari
  • Skābais krējums pasniegšanai
  • Zaļumi pasniegšanai

Pagatavošana

60 min.
  1. Liek katlā vārīties ūdeni, ber klāt salmiņos sagrieztus kartupeļus, kad uzvārās pievieno lauru lapu, 3 pipargraudiņus, smalki sagrieztu purava zaļo daļu, kaltēto pētersīļa sakni, sāli. Uz lēnas uguns vāra.
  2. Sarīvētus burkānus, un smalki sagrieztus sīpolus, pievienojot baziliku, maltos piparus, saspiestu 1 ķiploka daiviņu, sautē, līdz var ar lāpstiņu viegli pārdalīt.
  3. Pievieno tomātu pastu (+/- 4 ēdamkarotes sajauktas ar ūdeni, bet, ja liksies par maz, var pielikt klāt arī beigās katlā ), sakapātus zaļumus, ļauj uzvirt. Liek klāt gataviem kartupeļiem, pievieno sarīvētas bietes, mazo karotīti etiķa (krāsai), ļauj uzvirt, tad uz lēnas uguns pavāra, lai visas garšas sadraudzējas.
  4. Smalki sakapātu ķiploku, vēl zaļumus liek jau bļodā, cik katrs vēlas. Pasniedz ar skābo krējumu. Ja nepieciešams skābums, var piespiest nedaudz citrona sulas.

    Lai labi garšo!
    Smalki sakapātu ķiploku, vēl zaļumus liek jau bļodā, cik kat...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas