Sulīgais cūkgaļas šašliks noturēts eļļā

3 1
Sulīgais cūkgaļas šašliks noturēts eļļā
Foto: Depositphotos.com
Kolekcijas: Grila ēdienu
Recepte ir drusku pamainījusies.
Sīpolus samaļ,vai sablenderē,liek klāt tikai sulu.rezultātā,ātrāk marinējas,izskats labāks,garšīgāks,un mazāk vajag sīpolus.
Labu apetīti!

Praktiskā latvieša padoms: ziemā, kad sagribas šašliku es necepju ārā, bet krāsnī, uz oglēm, i māja silta, i šašliki feini (tikai čības un pudeles gan nekuriniet :) )

Sastāvdaļas

  • 3 kg cūkgaļas karbonādes jeb plecu daļas, vēlams, lai drusku ar treknumu.Var liellopu,var jēru
  • 500 g sīpolu - par daudz nekad nebūs
  • 500 g citronu
  • 100 g diļļu (labāk svaigas)
  • 3 lauru lapas
  • 300 g eļlas (labāk olīveļļa)
  • Sāls pēc garšas
  • Pipari pēc garšas
  • Ķiploki, var likt var nelikt, tas pēc gaumes un garšas izjūtām

Pagatavošana

999 min.
  1. Visu samaisa, notur 24 st. un cep!
  2. Viss noslēpums tajā,ka eļļai jābūt tik daudz, lai visai gaļai būtu eļļa tikusi klāt. Nedomāju ka tās var būt par daudz, jo gaļa eļlu neuzsūc. Cepot gaļu, eļļa neļauj palikt tai sausai un ēdot to nejūt nemaz.
  3. Cūkgaļas treknums dod šašlikam īpatnējo tikai šašlikam raksturīgo garšu, bet nav jau jāēd treknumu, ja negaršo, atdodiet sunim.
  4. Dilles arī var pavairāk, tās piešķir svaigumu. Galvenais nepārsālīt, citādi paliks sausa gaļa.
  5. Citronu sula, bet bez kauliņiem, jālej tik daudz ka gaļa maina savu krāsu uzreiz. Bet ja par daudz, nav tik traki, labāk kuņģis strādās.
  6. Un vēl viena lieta ko daudzi nezin. Gaļa jācepj uz liela karstuma, savādāk tā paliek sausa, izkalst, nevis izcepas. Taisījis esmu šašlikus ļoti daudz un atklājis nesmu nevienam, ne savu recepti, ne cepšanas metodi. Sāpējis vēders un kuņģis nav nekad un nevienam. Tā nu tas ir.

    Labu ēstgribu!
    Un vēl viena lieta ko daudzi nezin. Gaļa jācepj uz liela kar...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Viesis 2016. gada 11. februāris 15:51
Bija super.
Oskars 2015. gada 26. jūnijs 12:33
Atcerējos,ka vajag ielikt komentāru.Sataisījām uz Jāņiem šos šašlikus.Garša,5+.Izcili.Paldies.
Autors 2014. gada 24. jūlijs 11:30
Recepte ir drusku pamainījusies.
Sīpolus samaļ,vai sablenderē,liek klāt tikai sulu.rezultātā,ātrāk marinējas,izskats labāks,garšīgāks,un mazāk vajag sīpolus.
Labu apetīti.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni