Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vienkāršā plova variācija

2009. gada 10. februāris
Foto: Depositphotos.com
Plovam vajadzētu būt nedaudz irdenam un nedaudz lipīgam.
Pagatavošana
40 min
1. Katliņā ielej eļļu un uzkarsē.
2. Gaļu nelielos kubiņos liek katlā un sautē pusgatavu.
3. Sarīvētus burkānus (uz rupjās rīves) kārto vienmērīgi pa virsu gaļai. Tad burkāniem pa virsu kārto sagrieztus sīpolus (var plānās ripiņās). No mazgātiem rīsiem veido pēdējo kārtu. Rīsus izlīdzina tā, lai neredzētu sīpolus.
4. Karstā ūdenī izšķīdinātu buljonu pārlej tam visam pāri. Šķidrumam jābūt apmēram 3 cm virs rīsiem. Uz lēnas uguns vāra.
5. Kad rīsi uzsūkuši ūdeni (virspusē ūdeni neredz), tad rīsos iebaksta caurumus, lai tvaiks vieglāk tiktu uz augšu. Ja virsējie rīsi ir mīksti noņem no uguns, apmaisa un dažas minūtes, lai pastāv.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu