Sākums > Receptes > Deserti

Biezpiena strūdeles

2008. gada 24. decembris
Foto: Amanda Barisa
Pagatavošana
1 min
1. Izstieptu, apžāvētu strūdeļu mīklu apkaisa ar 100 g cukura, kanēli un rīvētu liela citrona mizu, tad ziež pildījumu, apziežot apmēram tikai 1/3 mīklas un neiziežot pārāk tuvu malām, lai mitrais pildējums neplūst ārā. Satin vaļīgi, aizspiež galus, apziež ar sviestu un cep tā pat kā ābolu strūdeli, šad tad aplaistot vai apziežot ar sviestu.
2. Pildījumam labi saputo 2 ½ ēdamkarotes sviesta un 50 g cukura, tad piemaisa 6 labi sakultus olu dzeltenumus un caur sietu izspiestu biezpienu. Piemaisa vēl biezu skābu krējumu, tad iecilā 6 labi saputotus olu baltumus.
Uz augšu