Biezpiena strūdeles

4 1

Sastāvdaļas

  • Strūdeļu mīkla
  • 500 g biezpiena
  • 200 g bieza skābā krējuma
  • 6 olas
  • ½ tējkarotes kanēļa
  • 1 rīvēta liela citrona miza
  • Sviests
  • 150 g cukura

Pagatavošana

1 min.
  1. Izstieptu, apžāvētu strūdeļu mīklu apkaisa ar 100 g cukura, kanēli un rīvētu liela citrona mizu, tad ziež pildījumu, apziežot apmēram tikai 1/3 mīklas un neiziežot pārāk tuvu malām, lai mitrais pildējums neplūst ārā. Satin vaļīgi, aizspiež galus, apziež ar sviestu un cep tā pat kā ābolu strūdeli, šad tad aplaistot vai apziežot ar sviestu.
  2. Pildījumam labi saputo 2 ½ ēdamkarotes sviesta un 50 g cukura, tad piemaisa 6 labi sakultus olu dzeltenumus un caur sietu izspiestu biezpienu. Piemaisa vēl biezu skābu krējumu, tad iecilā 6 labi saputotus olu baltumus.

Komentāri

dace 2010. gada 27. decembris 18:24
baigi garda, bet olas pa daudz

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti