Jogurta torte ar augļiem

5 1

Sastāvdaļas

  • MīKLAI
  • 2 olas
  • 80 g cukura
  • 2 ēd.k. silta ūdens
  • 100 g miltu
  • 100 g maltu lazdu riekstu
  • PILDīJUMAM
  • 9 plāksnītes balta želatīna
  • 1 burka ķiršu kompota bez kauliņiem (340g bez sulas)
  • 1 kārba konservētu aprikožu (340g bez sulas)
  • 600 g jogurta
  • 100 g medus
  • 2 ēd.k. citrona sulas
  • ½ citrona rivētas miziņas
  • 200 g saldā krējuma

Pagatavošana

50 min.
  1. Kā izšķīdināt želatīnu: 9 želatīna plāksnītes apm. uz 5min. iemērciet ½ l auksta ūdens. pēc tam lieko ūdeni notecina un želatīnu izšķīdina ar 2-3 ēd.k. karsta ūdens.
  2. Tortes cepamo formu izklājiet ar cepampapīru. Cepeškrāsni uzkarsējiet līdz 180C. atdaliet olu baltumus no dzeltenumiem. Baltumus kopā ar 20g cukura sakuliet stingrās putās. Dzeltenumus putojiet kopā ar atlikušo cukuru un ūdeni, līdz izveidojas gaišs krēms.
  3. iemaisiet riekstus miltos. Sakultos olu baltumus iecilājiet miltos un iegūto masu pievienojiet krēmam. lieciet masu formā un cepiet 15min cepeškrāsnī (160C).
  4. Augļiem ļaujiet notecēties. Samaisiet jogurtu ar 80g medus, citronu sulu, citrona miziņas un izšķīdinātā želatīna. saldo krējumu sakuliet stingrās putās un iecilājiet jogutā.
  5. atlikušo medu un 50ml aprikožu sulas sajauciet un uzsildiet. pamazām samitriniet tortes pamatni. pēc tam to apziediet ar ½ jogurta krēma, tortes centrā izkārtojiet ķiršus, bet ārmalā sarindojiet aprikozes. Dažus augļus atstājiet rotāšanai. Pārklājiet ar atlikušo krēmu un novietojiet uz 3 stundām vēsumā. Garn.ejioet ar aprikozēm un ķiršiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti