Tīģergarneles saldskābajā mērcē

3 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 800 g lobītu tīģergarneļu
  • 300 - 400 g Kukurūzas eļļas
  • Kukurūzas milti (smalga maluma) 100 g
  • 2 olas
  • 1 burciņa konservētu ananasu gabaliņos
  • Konservēti Bambusu dzinumi (daudzums pēc garšas)
  • 2 burciņas saldskābās mērces ar ananasiem (vai ar čilli - asāku ēdienu cienītājiem)
  • Rīsi (350 g)

Pagatavošana

60 min.
  1. Katliņā uzkarsē kukurūzas elļu. Ieber bļodiņā kukurūzas miltus un citā bļodiņā ar dakšiņu sakuļ olas. Tīģergarneles apviļā kukurūzas miltos un pēc tam olā, liek uzkarsētajā eļļā - vāra līdz zeltaini brūnas.
  2. Pannā (vēlams VOK) uzkarsē saldskābo mērci (ražotāju minēt nedrīks, bet gan jau veikalā atradīsiet tajos plauktos, kur stāv visas tomātu u.c. mērces, kečupi utt.), ananāsiem un bambusiem nolej sulu, gabaliņus liek klāt mērcei, kad tā jau uzkarsusi. Pēc tam liek klāt eļļā vārītās garneles. Pašās beigās mērci iebiezina ar kukurūzas miltiem - jo vairāk miltu pieliksiet, jo biezāka būs mērce, tāpēc iesaku tos likt pakāpeniski...
  3. Pasniedz ar vārītiem rīsiem (nevajadzētu būt birstošiem). Ēd ar irbulīšiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni