Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Tītara (vai vistas) fileja ar sēnēm un curry (2 cilv.)

2008. gada 26. augusts
Foto: Tamāra Kļauza in Bonsi
Pagatavošana
20 min
1. Ripiņās sagrieztu sīpolu apcept eļļā uz pannas ar pustējkaroti salviju. Kad apcepies, pievienot tītara gabaliņus, kas apviļāti miltos. Kad gaļa apcepusies zeltaina, tai pievienot sēnes (lai nepiedeg, mazliet pievienot ūdeni, savukārt saldētām sēnēm pašām būs gana šķidrums). Cept visu maisot, kamēr ūdens uzsūcas un sēnes gatavas.
2. Kad sēnes gatavas, pievienot mazāk kā pusglāzi balto vīnu (tikai ne saldo!), pasālīt un ļaut vīnam iztvaicēties.
3. Tikmēr sakult blenderī vienas olas dzeltenumu ar 4 karotēm piena, sāli, pustējk. paprikas un bazilika. Gatavo mērci pārliet pāri gaļai ar sēnēm, samaisīt, pievienot tējkaroti curry, iemaisīt un nogaršot vai sāls gana, tad noslēgt uguni un atstāt uz 5 minūtēm.
4. Es šo gaļas ēdienu pasniedzu tikai ar sēnēm, bet var klāt vēl uzvārīt kādu kartupeli, ja nu liekas par maz. Pasniegt ar baltvīnu, kuru izmantojat receptē. ;)
5. Labu apetīti!
Uz augšu