Sākums > Receptes > Zupas

Skābeņu zupa ziemā

2008. gada 14. marts
Foto: Penelope Millere
Pagatavošana
1 min
1. Katlā liek vārīties ribiņas, pievieno melnos piparus un lauru lapas. Pa to laiku nomizo kartupeļus, burkānu, sīpolus vai puravus, sagriež strēmelītēs. Strēmelītēs sagriež arī gaļu vai desu un ķīnas kāpostu. Kad ribiņas izvārījušās, izņem no buljona un gaļu atdala no kauliem. Buljonā liek vārīties burkānus un kartupeļus, pēc garšas pievieno sāli. Sagriezto gaļu un sīpolus uz pannas apcep, pievieno zupai.
2. Kad dārzeņi gatavi, pievieno konservētās skābenes un ķīnas kāpostus. Ļauj 2 - 5 min. pavārīties.
3. Pasniedz:
4. blodiņā ar sakapātām vārītām olām, skābo krējumu un rupjmaizi
5. Ši ir viena no tām zupām, kurai netraucē vairākkārtēja sildīšana, otrā dienā garša būs vēl izteiksmīgāka.
Uz augšu