Skābeņu zupa ziemā

5 1

Sastāvdaļas

  • Kastroļa izmērs un nepieciešamo produktu daudzums protams atkarīgs no ēdāju skaita
  • Es šai zupai ziemā izmantoju ķīnas kāpostu, lai justu "lapiņu klātbūtni", jo parasi konservētās skābenes dod tikai skābo garšu un ir samaltas vienā biezenī, bet ķīnas kāposts to uzsūc sevī
  • Žāvētas ribiņas
  • 200 - 300 g žāvētas liesās gaļas vai desas
  • Kartupeļi
  • Burkāni
  • Sīpols vai purava kāts
  • Neliels ķīnas kāposts
  • Konservētas skābenes
  • Garšvielas, melnie pipari, lauru lapas, sāls utt, kas zupai pienākas
  • Vārītas olas
  • Skābais krējums
  • Rupjmaize

Pagatavošana

1 min.
  1. Katlā liek vārīties ribiņas, pievieno melnos piparus un lauru lapas. Pa to laiku nomizo kartupeļus, burkānu, sīpolus vai puravus, sagriež strēmelītēs. Strēmelītēs sagriež arī gaļu vai desu un ķīnas kāpostu. Kad ribiņas izvārījušās, izņem no buljona un gaļu atdala no kauliem. Buljonā liek vārīties burkānus un kartupeļus, pēc garšas pievieno sāli. Sagriezto gaļu un sīpolus uz pannas apcep, pievieno zupai.
  2. Kad dārzeņi gatavi, pievieno konservētās skābenes un ķīnas kāpostus. Ļauj 2 - 5 min. pavārīties.
  3. Pasniedz:
  4. blodiņā ar sakapātām vārītām olām, skābo krējumu un rupjmaizi
  5. Ši ir viena no tām zupām, kurai netraucē vairākkārtēja sildīšana, otrā dienā garša būs vēl izteiksmīgāka.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas