Šokolādes kūka ar avenēm

4 1

Sastāvdaļas

6 porcijas
  • 75 g salauztu šokolādes gabaliņu
  • 75 g svaigu vai saldētu aveņu
  • 2 vidēji lielas olas ( baltums jāatdala no dzeltenuma )
  • 55 g pūdercukura
  • 30 g maltu mandeļu
  • 30 g izsijāta kakao pulvera
  • 30 g izsijātu miltu
  • Mērcei:
  • 150 g svaigu vai saldētu aveņu
  • 1 ēd. k. pūdercukura

Pagatavošana

100 min.
  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Ietauko aptuveni 18 cm diametrā kūkas formu ar izņemamo dibenu un ieklāj tajā cepamo papīru.
  2. Nepārtraukti maisot, ūdens peldē izkausē šokolādi un sviestu. Ļauj šokolādes maisījumam nedaudz atdzist.
  3. Caur sietiņu izberž 75 g aveņu.
  4. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, līdz iegūta viegla un krēmīga masa, pēc tam pievieno mandeles, kakao pulveri, miltus, izkausēto šokolādi un avenes, visu rūpīgi samaisa.
  5. Ar mikseri saputo olu baltumus, līdz veidojas stingras putas.
  6. Vispirms nedaudz saputoto olu baltumu iecilā šokolādes maisījumā, tad pievieno atlikušo olu baltumu un visu lēnām izmaisa.
  7. Mīklu salej formā un cep 25 min, līdz mīkla ir uzbriedusi un stingra. Stundu atdzesē.
  8. Mērce. Caur sietu izberž avenes un pēc garšas pievieno cukuru, izņem kūku no formas. Pārkaisa ar pūdercukuru, var rotāt ar piparmētru lapiņām.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Paula 2014. gada 13. februāris 11:55
aw tev taisnība saule kūku bez sviesta izcept nevar :d nu nezinu nezinu ludzu ja kads baigi gudrais ludzu psakat :) man looti gribetos uzcept :) luudzu
Saule 2012. gada 5. maijs 20:34
Hm,proveeshu izcept,bet cik sviestu vajag? ...lai kaa,proveeshu.....

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize