Lazanja aņkas gaumē

3 1

Sastāvdaļas

  • 5 -6 svaigi vai marinēti tomāti
  • 5 -6 ēdķarotes tomātu mērces
  • 10 -15 lazanjas makaronu plākšņu
  • Svaigs vai kaltēts baziliks
  • 500 g maltās cūkgaļas
  • 2 nelieli sīpoli
  • 2 daiviņas ķiploka
  • Sāls
  • Malti melnie pipari
  • 700 ml piena
  • 300 g labi kūstoša siera
  • 1 -2 ēd karotes miltu

Pagatavošana

45 min.
  1. sakarsē pannu, ielej olīveļļu un liek cepties malto gaļu apmēram 10min.
  2. pievieno sakapātus sīpolus un ķiplokus un cep 5min.
  3. pievieno sāli, piparus un baziliku un cep apm.5min.
  4. pievieno sakapātus tomātus un arī cep 5min.kad viss jau ir gatavs, pievieno tomātu mērci un mazliet pacep. slēdz plīti ārā.
  5. Siera mērces pagatavošana:
  6. katlā pacepina miltus, pievieno pienu un maisa, kad piens uzvārījies, pievieno sarīvētu sieru. Iegūst viendabūgu masu.
  7. Lazanjas plākšņu sagatavošana: uzvāra katlā ūdeni, pievieno sāli un pa vienai izvāra un liek cepjamajā pannā.
  8. Cepjamajā pannā kārto pa kārtām. sākumā lazanja plāksnes, malto gaļu un pārlej ar siera mērci, tad atkal plāksnes, malto gaļu un siera mērci. nobeidz ar siera mērci un nokaisa ar sarīvētu sieru. liek cepeškrāsnī uz 10-15min 200 grādos.
  9. Labu apetīti

Komentāri

Anda Vērpēja 2016. gada 28. augusts 22:07
Ļoti laba recepte. Paldies!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni