Dārzeņi saldskābā mērcē ar rīsu nūdelēm

4 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • (četrām personām)
  • ½ pac. rīsu nūdeles
  • 2 burkāni
  • ½ cukini
  • Pāris seleriju kāti
  • 1 -2 paprikas (dažādās krāsās)
  • Nedaudz brokoļu vai puķukāposta
  • Pāris saujas zaļie zirnīši
  • ½ tases ananāsu gabaliņi
  • Mērcei
  • 2 ēd. k rīsu etiķa
  • 3 ēd. k brūnā cukura
  • ½ tase ananāsu sula
  • 1 ēd. k kartupeļu ciete
  • Sojas mērce un sāls (pēc garšas)
  • Gabaliņš ingvera
  • 2 daiviņas ķiploka
  • Eļļa cepšanai (zemesriekstu, olīveļļa vai vīnogu kauliņu eļļa)
  • Seazama eļļa
  • Sojas mērce

Pagatavošana

40 min.
  1. Papriku, selerijas, burkānus, cukini nomazgā un sagriež strēmelītēs, puķukāpostu salauž rozetītēs. Uzvāra katlā ūdeni un blanšē dārzeņus (ievieto dārzeņus verdošā ūdenī un pavāra pāris minūtes, lai ir pusmīksti, bet ne pilnīgi gatavi. tad ātri izņem no katla un noskalo aukstā ūdenī, lai aptstādinātu vārīšanās procesu. visērtāk to darīt ar metāla sietu, ko var ievietot katlā. nejaukt kopā dažādus dārzeņus jo tiem ir atšķirīgs vārīšanās laiks)
  2. Sajauc bļodā visas mērcei nepieciešamās sastāvdaļas un samaisa. (mērcei jābūt diezgan pasāļai, jo dārzeņi tiek gatavoti bez sāls)
  3. Sakarsē pannu, ielej nedaudz eļļas. Eļļā 30 sek. apcep sasmalcinātu ķiploku un ingveru, tad liek iekšā dārzeņus un nedaudz apbrūnina visu laiku maisot. Dārzeņi nedrīkst palikt pavisam mīksti, tiem jābūt nedaudz kraukšķīgiem. Tad pieliek ananāsu gabaliņus un mērci. Pāris minūtes pasautē.
  4. Verdošā ūdenī liek rīsu nūdeles. Vāra 3 minūtes, tad noskalo aukstā ūdenī un notecina. Sakarsē pannā eļļu, liek nūdeles un maisot nedaudz apcep. Tad pievieno sojas mērci (pēc garšas. var likt arī sāli) beigās pieliek 1-2 ēd. k. sezama eļļas un kārtīgi izmaisa.
  5. Sakārto šķīvī nūdeles tā lai vidū paliek bedrīte, tajā liek iekšā dārzeņus. Pasniedz siltu.
  6. Ķīnieši uzskata ka ēdiens jāēd tūlīt pēc pagatavošanas un atkārtoti sildīts nav labs.
  7. Sākumā šķiet sarežģīti, bet tiešām ātri un vienkārši pagatavot. Ieteikums - visus sagatavošanas darbus veikt vispirms un cepšanas laikā visu uzmanību veltīt pannai.

Komentāri

Kristine 2012. gada 30. augusts 21:48
Izmēģināju, no savas puses ieteiktu mazāk likt rīsu etiķi, citādāk sanāk skābs, nevis saldsskābs.
Laimīgs vīrs 2010. gada 7. marts 21:47
Garšīgi, sievai pirmā reize taisot šadu mērci, un ļoti labi iznāca!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni