Sākums > Receptes > Salāti

Tečeres vistas salātiņi

2008. gada 2. aprīlis
Foto: beerry
Pagatavošana
25 min
1. Vispirms samarinējam sīpolus. Sagrižam tos plānās ripiņās, liekam bļodā un samaisam ar eļļu, citrona sulu, tējkaroti cukura, sāli un pipariem. Bļodiņai uzliekam šķīvīti vai kādu citu vāciņu un pa virsu papildus slogu, lai tas viss ātrāk samarinējas. Jo ilgāk ļausiet marinēties, jo gardāki tie būs.
2. Salāti:
3. Sagriežam vistiņu gardos kumosiņos.
4. Tāpat, tikai mazākos gabaliņos sagriežam vārītus burkāniņus.
5. Ņemam salātu bļodu un sākam visu likt kārtās.
6. Pirmā kārta - burkāni.
7. Otrā kārta - majonēze.
8. Trešā kārta - vistiņa.
9. Ceturtā kārta - marinēti sīpoli.
10. Piektā kārta - kukurūza.
11. Sestā kārta - rīvēta ola/.
12. Septītā kārta - atkal majonēze.
13. Atkārtojam vēlreiz visas kārtas. (Kārtām nav jābūt ļoti biezām. Tikai tik cik noklāt iepriekšējo kārtu).
14. Pašā augšā pēdējā kārtā liekam sasmalcinātus, bet ne rīvētus valriekstus.
15. Sāls, pipari pēc jūsu ieskatiem :)
16. P.S. Ja garšo šie salāti, tad iesaku vistu aizvietot ar mencu aknām....vēl skaistāk, vēl gardāk, vēl sulīgāk :)
Uz augšu