Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Ceptu dārzeņu mērce ar biezputru jeb kā iekarot kazaka sirdi

2008. gada 27. marts
Foto: Laura Zelča
Pagatavošana
30 min
1. nomizo, liek kartupeļus vārīties
2. sarīvē kāpostu un burkānus, sagriež sīpolu
3. uz pannas olīveļļā pirmos uzmet kāpostus, drīz pēc tam burkānus un sīpolus, pievieno garšvielas, cep līdz mīksti, tad pievieno pupiņas
4. pa to laiku izvārījušos kartupeļus nokāš, sastampā vai sablenderē un neaizmirst par pipariem, kas biezputrai iedod rozīnīti.
5. Ar šo vienkāršo ēdienu manas kazaku draudzenes māte iekaroja viņas tēva sirdi tā, ka trešajā dienā pēc iepazīšanās viņš viņu bildināja un nu vairāk kā divdesmit gadus viņi pie Arālu jūras laimīgi dzīvo kopā.
6. * Kazaku draudzene eksperimentējot ar mātes recepti iesaka arī neveģetāro opciju - dārzeņu mērcei pievienot malto gaļu.
7. Prijatnogo apetita.
Uz augšu