Tradicionāls cūkgaļas gulašs ar burkāniem bez miltiem

5 1
Tradicionāls cūkgaļas gulašs ar burkāniem bez miltiem
Foto: Depositphotos.com
Var izmantot liesāku cūkgaļu, ko izmanto, piem., karbonādem, bet smeķīgāk ir, ja izmanto cūkgaļas kakla karbonādi. Nosauktās sastavdaļas paredzētas, lai pagatavotu ēdienu aptuveni 3-4 personām.

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 600-700 g cūkgaļas kakla karbonādes
  • 1 sīpols
  • 1-2 vidēja lieluma burkāni
  • 200-250 g skābā krējuma
  • Nesamalti melnie pipari
  • Lauru lapas
  • Sāls
  • Eļļa cepšanai

Pagatavošana

60 min.
  1. Cūkgaļu sagriež gabaliņos (vidēji lielos). Apcep kopā ar smalki sagrieztiem sīpoliem. Kad gaļa ir sabrūnējusi (t.i. apcepusies) pielej ūdeni, tā, lai nosedz gaļu.
  2. Pievieno sāli, piparus, lauru lapas (pēc garšas). Atstāj, lai sautējas uz diezgan mazas uguns.
  3. Tikmēr uz atsevišķas pannas apcep uz vidējas rīves sarīvētus burkānus un pievieno gaļai.
  4. Kad gaļa gatava (mīksta) nolej no pannas šķidrumu, atstāj tik daudz, cik šķidru mērci vēlas. Pievieno bagātīgi krējumu un pāris minūtes uz lielas uguns pacep.
    Pasniedz kopā, piem., ar vārītiem kartupeļiem un gurķa šķēlītēm.

    Lai labi garšo!
    Kad gaļa gatava (mīksta) nolej no pannas šķidrumu, atstāj ti...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Beata Gaidule 2015. gada 13. augusts 11:01
Ļoti labi. Lēti un veselīgi
ilze 2015. gada 7. marts 16:36
Mana sieviete dikti slavēja, gards gan!
Madara 2014. gada 16. maijs 17:08
Forša recepte! Super!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni