Pelmeņu mīkla

5 1

Sastāvdaļas

  • 2 glāzes miltu
  • 1 glāze piena
  • 1 ola
  • Sāls

Pagatavošana

5 min.
  1. Gatavo mīklu. Miltus (2 glāzes ar nelielu "kaudzīti") izber uz galda kaudzītē vai ļodā, pievieno 1 glāzi piena, 1 olu un sāli pēc garšas. Rūpīgi samīci un vairākas reizes "atsit" (paņemot rokās un metot) pret galdu vai trauka dibenu.
  2. Sagatavo mīklu darbam. Nokaisi mīklas dēli vai galdu ar miltiem, izplāj mīklu un rūpīgi izveltnē ēdienam vajadzīgajā biezumā. Ja mīkla līp pie mī;klas ruļļa, pārkaisi mīklai pāri nedaudz miltus.

Komentāri

Es_Pats 2015. gada 27. janvāris 16:45
Jebkuru tāda veida mīklu var taisīt ar ūdeni. Bet garša labāka protams ar pienu. Parasti mīklai pielieku klāt vel kādas dilles un citus zaļumus!
trauslums 2012. gada 7. janvāris 08:50
Valdi,.... es ar esmu lasījusi receptēs, ka var ar ūdeni, taka, izturies ar mazliet vairāk cieņas.... udeni lej ap 300 gr. ;)
Valdis 2011. gada 27. oktobris 21:10
Liga tu esi daune,pamegini limonades glazi

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji. Spied šeit, lai autorizētos.

Deserti

Jaunākās receptes