Pelmeņu mīkla

4 1

Sastāvdaļas

  • 2 glāze/s miltu
  • 1 glāze/s piena
  • 1 ola
  • Sāls

Pagatavošana

20 min.
  1. Gatavo mīklu. Miltus (2 glāzes ar nelielu ''kaudzīti'') izber uz galda kaudzītē vai bļodā, pievieno 1 glāzi piena, 1 olu un sāli pēc garšas.
  2. Rūpīgi samīca un vairākas reizes ''atsit'' (paņemot rokās un metot) pret galdu vai trauka dibenu.
  3. Sagatavo mīklu darbam. Nokaisa mīklas dēli vai galdu ar miltiem, izklāj mīklu un rūpīgi izveltnē ēdienam vajadzīgajā biezumā. Ja mīkla līp pie mīklas ruļļa, pārkaisa mīklai pāri nedaudz miltus.

    Lai izdodas!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Es_Pats 2015. gada 27. janvāris 16:45
Jebkuru tāda veida mīklu var taisīt ar ūdeni. Bet garša labāka protams ar pienu. Parasti mīklai pielieku klāt vel kādas dilles un citus zaļumus!
trauslums 2012. gada 7. janvāris 08:50
Valdi,.... es ar esmu lasījusi receptēs, ka var ar ūdeni, taka, izturies ar mazliet vairāk cieņas.... udeni lej ap 300 gr. ;)
liga 2010. gada 26. jūlijs 20:29
ar ko tad labaak miiklu taisiit - ar pienu vai uudeni?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize